Felkelést akart kirobbantani az USA-ban egy radikális csoport

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban vádat emeltek egy szélsőséges csoport kilenc tagja ellen, akik rendőrök meggyilkolását tervezték. A csoport úgy gondolta, hogy a gyilkosság hatására általános felkelés tör ki az Egyesült Államokban a washingtoni kormány ellen.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy szélsőséges amerikai csoport kilenc tagja ellen hétfőn az Egyesült Államokban. A Hutaree nevű, magát kereszténynek nevező szélsőséges milícia kilenc tagja ellen az a vád, hogy rendőröket akartak megölni Michigan-ben a kormány elleni háború részeként.

A vád szerint 2008 óta készülnek a háborúra, és azt tervezték, hogy annyi rendőrt ölnek meg, amennyit tudnak, majd a temetésükkor bombákat robbantanak. Úgy vélték, hogy a támadássorozat hatására általános felkelés tör ki az Egyesült Államokban a washingtoni kormány ellen.

A hatóságok bejelentése szerint razziát tartottak a hétvégén a milícia táboraiban Michigan, Ohio és Indiana szövetségi államokban, mivel az információik szerint a rendőrgyilkosságokat áprilisra tervezték. Nyolc milícia-tagot letartóztattak, a kilencediket, az alapító fiát pedig keresik.