Öngyilkos merénylő végzett két rendőrrel Ingusföldön

Vágólapra másolva!
Meghalt két rendőr, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az Oroszországhoz tartozó Ingusföldön. A merénylő egy rendőrőrs előtt robbantotta fel magát.
Vágólapra másolva!

Két rendőr meghalt, két másik pedig megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az Oroszországhoz tartozó Ingusföldön - közölték az ITAR-TASZSZ és az Interfax orosz hírügynökségek.

A támadó hétfő reggel a karabulaki rendőrkapitányságra ment, majd az épület bejáratánál működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet. A bombát egy rendőrökkel teli autó mellett indította be. A mentők négy embert vittek kórházba a detonáció után, ketten belehaltak sérüléseikbe. Az épülettől nem messze egy kisebb autóba rejtett pokolgép is robbant, de ott nem voltak sérültek.

Ingusföld Dagesztánnal és Csecsenfölddel együtt ahhoz az észak-kaukázusi régióhoz tartozik, ahol a muszlim fegyveresek régóta harcban állnak az orosz kormányerőkkel és a helyi biztonsági szervekkel. Az egy héttel ezelőtti, 40 ember halálát okozó moszkvai metrórobbantások után az orosz kormány kijelentette, fokozza erőfeszítéseit annak érdekében, hogy leszámoljon a térség lázadó csoportjaival.