Senki nem élte túl a virginiai bányarobbanást

Vágólapra másolva!
25 munkás vesztette életét a nyugat-virginiai bányabalesetben, a robbanást a bányában tartózkodók közül senki nem élte túl. A sújtólégrobbanás oka egyelőre ismeretlen. Ez az elmúlt 26 év legsúlyosabb amerikai bányabalesete.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 26 év legsúlyosabb bányaszerencsétlenségének számít az Egyesült Államokban a hétfőn Nyugat-Virginában bekövetkezett bányarobbanás. Összesen 25 ember halt meg a balesetben, nem találtak egyetlen túlélőt sem - közölte a tulajdonos bányatársaság, a Massey Energy.

A cég azt is bejelentette, hogy leállították a mentést. A hatóságok szerint ugyanakkor négy lent rekedt bányász hollétéről még továbbra sem tudnak semmit.

A sújtólégrobbanás még (helyi idő szerint) hétfőn délután következett be az állam közigazgatási székhelyétől, Charlestontól 48 kilométerre délre lévő szénbányában.

A bányát az elmúlt években többször is megbírságolták a biztonsági követelmények be nem tartása miatt. A kiterjedt bányában a bányabiztonsági szakértők szerint nem oldották meg teljesen a járatokban felgyülemlő, rendkívül robbanásveszélyes metángáz kiszellőztetését, és a tűzoltó berendezéseiket sem találták megfelelőnek. Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi okozta a robbanást.