Fico kész találkozni az új magyar miniszterelnökkel

Vágólapra másolva!
Még a júniusi szlovákiai választások előtt találkozna az új magyar kormányfővel Robert Fico szlovák miniszterelnök - jelentette ki Pozsonyban csütörtökön. Felvetette, hogyha a Fidesz végrehajtja néhány beígért intézkedését, akkor romlani fog a szlovák-magyar viszony.
Vágólapra másolva!

Bárki lesz is az új magyar miniszterelnök, Robert Fico akár a júniusi szlovákiai választások előtt is kész vele találkozni. "Ha lehetőség nyílna erre még a szlovákiai választások előtt, szívesen találkoznék. Ám kérdéses, lesz-e érdeklődés" - mondta Fico csütörtöki pozsonyi sajtóértekezletén.

Megjegyezte azt is, hogy óvni fogja országát a "szélsőség politikájától", amelyet szerinte a kampány során a Jobbik és a Fidesz is hirdetett. Elmondta: ha a valószínűleg a Fidesz részvételével megalakuló új magyar kormány a kampány során felvetett intézkedéseket akarja végrehajtani, az "jelentős mértékben rontani fogja a szlovák-magyar viszonyt". "Védeni fogjuk Szlovákiát!" - tette hozzá.

Fico szerint nemcsak a két ország viszonyában, hanem egész Közép-Európában gondot okozhat, ha a Jobbik és a Fidesz a "Magyarország önmagával határos" gondolat jegyében fog politizálni. A szlovák miniszterelnök nagyra értékelte együttműködését leköszönő magyar kollégájával, Bajnai Gordonnal.