Menet közben leszakadt egy szuperexpressz ajtaja Németországban

Vágólapra másolva!
Ismeretlen okból leszakadt Németországban egy nagy sebességgel közlekedő vonat ajtaja, és nekicsapódott egy szembejövő másik vonatnak. Két utas sokkot kapott, négyen megsérültek az üvegszilánkoktól. A forgalom tíz órán át szünetelt a vonalon. 
Vágólapra másolva!

Tíz órán át szünetelt a forgalom szombaton egy nagysebességű vasútvonalon a németországi Frankfurt és Köln között, miután egy Amszterdamból Baselba tartó InterCityExpressnek leszakadt az egyik ajtaja és az ablakok magasságában egy szembejövő ICE-vonat büfékocsijának csapódott.

A Montabaur közelében történt szokatlan balesetben könnyebben megsérült a Münchenből Dortmundba tartó ICE büfékocsijának hat utasa: ketten sokkot kaptak az ajtó becsapódásától, négyen a szerteszét repülő üvegdaraboktól szenvedtek testi sérüléseket. A sebesülteket a környékbeli kórházakba szállították.

A baleset miatt annak ellenére le kellett zárni a forgalmat, hogy a vulkánihamu-felhő okozta légtérzárlat miatt Németországban is megnőtt a vasúton utazók száma. A forgalmat egy régebbi vonalra terelték, ami több mint egyórás menetidő-növekedést okozott. Az ismeretlen okból elvesztett ajtót órákkal a baleset után egy alagútban, a montabauri állomástól 4,5 kilométerre találták meg.