A fiatalok megóvását ígérte a pápa pedofil papok áldozatainak

Vágólapra másolva!
Szexuális visszaélések áldozataival találkozott Máltán XVI. Benedek pápa. A Vatikán közleménye szerint a katolikus egyházfőt mélyen megindította a történetük, és szégyenkezéséről és bánatáról biztosította őket. A pápa ígéretet tett az áldozatoknak arra, hogy az egyház meg fogja védeni a fiatalokat, és mindent megtesz a bűnösök megbüntetésére.
Vágólapra másolva!

XVI. Benedek pápa Máltán találkozott papok által elkövetett szexuális visszaélések áldozataival, és ígéretet tett nekik arra, hogy az egyház mindent megtesz a bűnösök megbüntetésére, és a fiatalok megóvására a jövőben. A Vatikán vasárnapi közleménye szerint a pápát "mélyen megindította a történetük, és szégyenkezéséről és bánatáról biztosította őket" a fájdalom miatt, amelyet elszenvedtek, és együtt imádkozott velük a Vatikán máltai nagykövetségén. Ez a harmadik alkalom, hogy a pápa a visszaélések áldozataival találkozik. Korábban ausztráliai és amerikai látogatásain volt ilyen meghallgatás.

A katolikus egyházfő szombaton érkezett a mélyen vallásos szigetre, ahol La Vallettától pár kilométerre fekvő Florianában vasárnap szabadtéri misét tartott mintegy 50 ezer ember előtt. Paul Cremona máltai érsek az üdvözlő beszédében kijelentette, hogy a máltai egyház elismeri egyes tagjai kudarcát és bűneit. Arról is beszélt, hogy olyan egyházra van szükség, amely nem keres kiváltságokat.

A pápa a misén konkrétan nem szólt a visszaélésekről, erre csak a későbbi találkozón került sor. XVI. Benedek arról beszélt, hogy korunkban is szükség van Istenre és az egyházra. "Sokan meg akarnak győzni bennünket, hogy hagyjunk fel az Istenbe és egyházába vetett hittel, és magunk válasszuk meg az értékeinket és hitünket, amellyel élünk. Azt mondják, hogy nincs szükségünk Istenre és az egyházra. Nem méltó azonban minden az elfogadásra, amit a mai világ kínál" - mondta.

A misén sok menekült is részt vett. A pápa az ő érdekükben is felszólalt, amikor azt kérte a máltaiakat, hogy a lehető legjobban fogadják őket. A kevesebb, mint fél millió lakosú szigeten 13 ezer menekült él.