Méreginjekcióval végeztek ki egy férfit Ohióban

Vágólapra másolva!
Kedden kivégeztek egy férfit Ohióban, aki a vád szerint 1988-ban megerőszakolt és meggyilkolt egy 16 éves lányt. Idén ez volt a 13. végrehajtott halálos ítélet az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Kivégeztek kedden Ohióban egy 46 éves férfit, akit egy 1988-as gyilkossági ügy miatt ítéltek halálra. Darryl Durr a vád szerint megerőszakolt és meggyilkolt egy 16 éves lányt. A férfi az ítélet ellen többször is fellebbezett, végső kérelmeit a Legfelsőbb Bíróság utasította el. A férfit helyi idő szerint kedd délelőtt fél tizenegy után végezték ki méreginjekcióval.

A Legfelsőbb Bírósághoz néhány nappal az ítélet végrehajtása előtt három kérelmet is beadtak a férfi ügyvédei. Ezek egyikében DNS-vizsgálatot kértek az áldozat nyakláncán található maradványokról. A másik beadványban kétségbe vonták, hogy az államnak joga van legálisan vásárolni érzéstelenítő szert, amit a kivégzéseknél recept nélkül használnak. A harmadik beadvány pedig arra hivatkozott, hogy a férfi allergiás egyes érzéstelenítő szerekre, így megnő a kockázata annak, hogy halála előtt szenvedni fog.

Darryl Durr 24 éves volt, amikor 1988 januárjában meggyilkolták a gyermeke anyjának egyik barátnőjét, miután erőszakot követtek el rajta. Az áldozat holttestét három hónappal később találták meg egy árokba rejtve. A férfira nyolc hónappal később a barátnője tett terhelő vallomást, azt állítva, hogy Durr erőszakolta meg, majd fojtotta meg egy kutyapórázzal a lányt.

A férfi kivégzése a 13. halálos ítélet végrehajtása volt az Egyesült Államokban, és a negyedik Ohióban az év kezdete óta.