Egy anya és éppen megszületett gyermeke halt meg egy dél-afrikai vonatbalesetben

Vágólapra másolva!
Egy asszony és a vonaton született csecsemője meghalt, amikor kisiklott egy turistákat szállító luxusvonat a dél-afrikai főváros, Pretoria közelében. Öt sérült állapota válságos.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb két utas meghalt, 25 pedig megsebesült, amikor kisiklott egy turistákat szállító luxusvonat a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosa, Pretoria közelében - közölte szerdán az AFP. A francia hírügynökség szerint egy asszony és újszülött csecsemője halt meg a balesetben. A gyermek a baleset utáni pillanatokban jött világra.

A sérültek közül ötnek az állapota válságos. Főleg amerikaiak, és kisebb számban britek, franciák, németek valamint dél-amerikaiak voltak a szerelvényen, amelynek üzemeltetője különleges vasút-szafariként, amolyan nosztalgia útként ajánlotta a vasút hőskorát idéző túrát. A Rovos Rail nevű cég szerint 55 ember volt a Fokvárosból korábban induló vonaton, amelyen 30 fős kiszolgáló személyzet is utazott.

A BBC által idézett beszámoló szerint vasúti kocsik hevernek egymás tetején teljesen összeroncsolódva, néhány embert pedig csak hidraulikus mentőeszközök segítségével sikerült kiszabadítani.

A vasútvonal biztonsági ellenőrei az AFP munkatársának azt mondták, hogy a baleset akkor történt, amikor az elektromos mozdonyt lecserélték gőzösre, amit az üzemeltető, a Rovos Rail azért használt, hogy a felújított régi kocsikat stílusban hozzájuk illő mozdony húzza.