Közel húsz évet kaptak a szentpétervári kannibálok

Vágólapra másolva!
19, illetve 18 év szigorított börtönt kapott két orosz férfi gyilkosságért és kannibalizmusért. A két huszonéves szentpétervári férfi egy 16 éves lányt gyilkolt meg, akit feldaraboltak, és egyes testrészeit megsütötték és megették.
Vágólapra másolva!

Gyilkosságért és kannibalizmusért 19, illetve 18 évi, szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a szentpétervári városi bíróság azt a két 21 éves férfit, akik megöltek és feldaraboltak egy fiatal lányt, majd néhány testrészét megsütötték és megették. A két vádlott bűnösségét már a múlt héten kimondta az esküdtszék. A bíróság szerdán hirdette ki az ítéletet.

A 21 éves Makszim Glavatszkih virágkötő és Jurij Mozsnov foglalkozás nélküli tavaly január 19-én Glavatszkih lakására hívta a 16 éves lányt, aki szerelmes volt Glavatszkihba. Nagyobb társaság gyűlt össze, de némi alkohol elfogyasztása után a legtöbben késő este elmentek. Glavatszkih és Mozsnov a lányt belefojtotta a fürdőkádba eresztett vízbe, majd testét feldarabolták. Néhány testrészét műanyag zacskókba csomagolva bőröndökbe tették. A testrészeket különböző helyeken dobálták el, de néhány testrészét megsütötték, és meg is ették.

A nyomozás során a két gyanúsított előbb beismerő vallomást tett, és ezt megismételték a tett helyszínén is, később azonban megpróbálták egymásra hárítani a felelősséget. Az esküdtszék lopásban is bűnösnek találta mindkettőjüket,mivel áldozatuk mobiltelefonját és fényképezőgépét eladták, MP3-lejátszóját Glavatszkih megtartotta magának, míg Mozsnov néhány ruhadarabot őrzött meg lakásán.