Mérgezéssel zsarolták a neves burgundiai borászatot

Vágólapra másolva!
Egymillió eurót próbált kiszedni egy zsaroló a francia Romanée-Conti borászatból. Azzal fenyegetőzött, hogy megmérgezi a borszakértők által a világ legjobbjai közé sorolt pinot noirt előállító borászat borait. A borászok a rendőrök segítségével csalták kelepcébe a zsarolót.
Vágólapra másolva!

Egymillió eurót követelt a neves francia Romanée-Conti borászattól egy zsaroló, aki azzal fenyegetőzött, hogy megmérgezi boraikat - jelentette a brit Telegraph.

A burgundiai borászat - ahol a világ legdrágább borainak egyikét (egy-egy üvegért 4,8 millió forintnak megfelelő összeget is adtak már) állítják elő - az év elején kapta az első névtelen levelet, amelynek írója pénzt követelt azért, hogy ne mérgezze meg a borokat. Az első levelet hamarosan újabb követte, amelyből kiderült, hogy feladójuk jól ismeri a borászatot, ráadásul azt is állította, hogy már két borukba is juttatott valamilyen vegyi anyagot.

A borászat végül a rendőrséggel közösen csapdát állított a zsarolónak. Előbb időt kértek tőle, hogy összeszedjék a pénzt, majd jelezték, hogy készek átadni az összeget. A tranzakció helyszínéül a borászat központja közelében fekvő Chambolle-Musigny temetőjét jelölték ki.

A pénzes táskában azonban hamis bankjegyek voltak. Amikor a zsaroló magához akarta venni az összeget, a rendőrök lecsaptak rá. Kiderült, a férfi nem volt ismeretlen előttük, több büntetőeljárás is folyt ellene zsarolás miatt.