Vágólapra másolva!
Hetvenre emelkedett a kínai viharok és esőzések halálos áldozatainak száma. Házak ezrei váltak lakhatatlanná, tízezrek maradtak fedél nélkül és tönkrement a termés is az ország déli részén.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 70 halálos áldozata van a Kína déli részén az elmúlt napokban kialakult ítéletidőnek, tízezrek maradtak otthon nélkül - számolt be róla a kínai állami média vasárnap. A viharok és az özönvízszerű esőzések szerdán sújtották először Kínát: több ezer ház vált lakhatatlanná, és a termés nagy része is tönkrement - írja a Xinhua hírügynökség. A helyi meteorológusok szerint a következő napokban még több vihar alakulhat ki.

Az esőzések miatt árvizek, sziklaomlások alakultak ki, gátak szakadtak át és utak, autópályák, hidak mentek tönkre. Kína északi részén a telekommunikációval is akadtak gondok. A kimutatások szerint azért nőtt 70-re a halálos áldozatok száma, mert öt eltűntnek hitt ember holttestére bukkantak rá a keleti, Csiangszi tartományban vasárnap.

A legutóbbi, pénteki adatok azt mutatják, hogy a viharok több mint 2 és félmillió kínait érintettek, 100 ezer hektár föld ment tönkre és 9 ezer ház vált lakhatatlanná.