Ki akarta törni egy afgán repülőgép ablakát egy férfi

Vágólapra másolva!
Késsel a kezében ki akarta törni egy afgán légitársaság gépének ablakát egy férfi. A biztonságiak megakadályozták tettét, majd őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy afgán férfit egy utasszállító repülőgépen megkísérelt támadás miatt - közölte az afgán belügyminiszter hétfőn. Az Ariana afgán légitársaság gépe Kabulból a dél-afganisztáni Kandaháron keresztül az iráni Meshedbe tartott. A gép félúton járt, amikor az egyik utas késsel a kezében megpróbálta kitörni a vészkijárat közelében lévő ablakot, amit a biztonsági személyzet végül megakadályozott. A férfit őrizetbe vették és Kandahárban átadták a hatóságnak.

A vasárnap történt incidensről a belügyminisztérium azt közölte: a férfit kihallgatják, és tájékoztatást adnak arról, milyen szándék vezérelte, el akarta téríteni a gépet vagy más szándék vezette. Bár nem erősítették meg, hogy a történtek összefüggésben lennének valamilyen katonai támadással, de a tervezett támadás időpontja egybeesik a tálibok bejelentésével, hogy offenzívát indítanak az Afganisztánban állomásozó külföldi csapatok ellen.

Az Ariana légitársaság egyik járatát 2000-ben Kabulból Londonba térítették el, de végül négy nap után épségben elengedték az utasokat. Akkor egy menedékjogot követelő afgán csoport követte el az akciót.