Ügynökvád bonyolítja Tőkés válását

Vágólapra másolva!
Rágalmazási pert indít Tőkés László romániai EP-képviselő ellen felesége, Tőkés Edit. A nő szerint férje azt állította róla, hogy a Securitaténak dolgozott. Tőkés Edit március végén adott be válókeresetet férje ellen, aki szerinte megcsalta őt.
Vágólapra másolva!

Eldurvult Tőkés László romániai EP-képviselő, korábbi királyhágómelléki református püspök válópere - írja a Blikk. Szerdán, a válóper első tárgyalásán Tőkés Edit bejelentette újabb pert indít férje ellen rágalmazás miatt . A nő szerint férje azt állította róla, hogy a rendszerváltozás előtti román titkosszolgálatnak, a Securitaténak dolgozott, és az ő megbízásukból volt vele.

Tőkés Edit szerint ennek nincs alapja, ügyvédje dokumentumokat is bemutatott, amelyekből kiderül, hogy megvizsgálták a nő esetleges kapcsolatát a titkosszolgálattal, és nem találtak erre vonatkozó bizonyítékot.

Tőkés felesége március végén válókeresetet indított férje ellen, mert szerinte házasságuk alatt folyamatosan megcsalta, "terrorizálta", és "lelki sérüléseket" okozott neki. A keresetben felemlegette férje szerinte "abszurd" otthoni szokásait is (erről bővebben itt olvashat).

Tőkés Edit a püspök képviselői javadalmazásának harmadát kéri gyerektartásként, két, még tanuló gyermekük után. (A házaspárnak három gyermeke van.) A feleség ezenkívül szeretné ismét leánykori nevét (Joó) használni.

A szerdai nagyváradi - zárt - tárgyaláson Tőkés nem jelent meg személyesen. Az őt képviselő ügyvéd azt kérelmezte, hogy a válópert Nagyvárad helyett - ahol szerintük a bíróság elfogult - Bukarestben, a legfelsőbb bíróságon folytassák le. Erről a következő, nyár közepén várható tárgyalási napon döntenek - írja a Blikk.