Elfogták az ékszertolvajbanda újabb tagját

Vágólapra másolva!
A Rózsaszín Párducok névre keresztelt nemzetközi ékszertolvajbanda újabb tagját fogta el pénteken az Interpol. Az elmúlt hetekben a csoport több tagját sikerült elfogni.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták a Rózsaszín Párducok nevű nemzetközi ékszertolvajbanda egyik tagját - közölte pénteken az Interpol. A nemzetközi rendőrségi szervezet tájékoztatása szerint egy Rómában elkövetett ékszerrablás egyik gyanúsítottját, a 39 éves montenegrói Radovan Jelusicot fogták el, akit egy tokiói ékszerüzlet 2007-ben történt kifosztása miatt is köröztek.

A rendőrség alig két héten belül a tolvajbanda három tagját vette őrizetbe, legutóbb Montenegróban fogtak el két rablót.

A Rózsaszín Párducok nevű bűnszervezetben még legalább 200 ember vehet részt az Interpol szerint, többségük szerb nemzetiségű és katonai kiképzettséggel rendelkezik. Ők az első számú gyanúsítottjai azoknak az ékszerrablásoknak, amelyeket az utóbbi évtizedben Európában, Ázsiában és a Perzsa-öböl térségében követtek el. Az akciók során összesen mintegy 250 millió euró értékű ékszertől fosztották meg tulajdonosaikat.

A Rózsaszín Párducokra számos európai és ázsiai ország rendőrsége, illetve az Interpol is vadászik. Nevüket a brit rendőrség akasztotta rájuk, miután felfedezték, hogy egy 2003-ban ellopott értékes gyémántgyűrűt az egyik rabló barátnőjének arckrémes tégelyében rejtették el - hasonlóan az 1963-as Rózsaszín Párduc című filmben történtekhez. Ez a londoni rablás volt Nagy-Britannia történetének addigi legnagyobb gyémántrablása. A brit Daily Telegraph szerint a banda állítólag már megszerette a becenevet, és előfordult, hogy rózsaszín pólóban is raboltak.