Lezuhant egy utasszállító repülő Afganisztánban

Vágólapra másolva!
44 emberrel a fedélzetén zuhant le egy afgán belföldi repülőjárat héltfőn a Szalang-hágó közelében, Kabultól 100 kilométerre északra. A gép roncsainak keresésébe a NATO is besegít.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép Afganisztánban hétfőn. A baleset a Szalang-hágó közelében történt. A repülőgépen összesen 44-en voltak, hatfőnyi személyzet és 38 utas. Az utasok között volt hat külföldi állampolgár. Túlélőkről nem érkezett jelentés.

Az afgán Pamir Airways légitársaság Kunduz-Kabul között közlekedő, menetrend szerinti járata Kabultól 100 kilométerre északra zuhant le. A reptéri légiirányítók előtte elvesztették a kapcsolatot a repülőgéppel. A térségben "nagyon rossz az idő. Havazik, és árad" - közölte Radzsáb tábornok, a Szalang-hágó biztosítására az afgán közmunkaügyi minisztérium által kirendelt parancsnok. Az afgán hatóságok több mentőosztagot küldtek a baleset helyszínére. Wayne Shanks ezredes, az amerikai és NATO-csapatok szóvivője szerint a nemzetközi erők egy repülőgépe is részt vesz a roncs keresésében