Hullámzott a kocsik alatt a Volga egyik hídja Oroszországban

Vágólapra másolva!
Váratlanul hullámzásba kezdett csütörtökön egy tavaly átadott híd Volgográdnál, Oroszországban. A híd betonszerkezete méteres hullámokat produkált a rajta áthaladó több száz jármű alatt. Baleset nem történt, a szakemberek egyelőre értetlenül állnak a jelenség előtt.
Vágólapra másolva!

Több száz jármű haladt éppen Volgográdban egy tavaly átadott Volga-hídon csütörtökön, amikor az 1260 méter hosszú betonépítmény váratlanul, eddig ismeretlen okból hullámzani kezdett. Szemtanúk szerint a betonszerkezet helyenként egy-másfél méternyit is kilengett, de egyetlen komoly baleset sem történt.

A szemtanúk szerint egyes autókat fél méterre is a levegőbe dobott a hullámzás, sok kocsi megpördült, és a fogalommal szembefordulva esett vissza az aszfaltra. A hatóságok azonnal leállították a forgalmat.

Az esetet követően Volgográdban vizsgálóbizottságot alakítottak híd- és útépítő mérnökök, valamint a katasztrófavédelem szakértőinek bevonásával. Egyelőre azonban a szakemberek is értetlenül állnak a jelenség előtt. Egyesek szerint az erős széllökések, mások szerint talán egy alig észlelhető földrengés hozhatta mozgásba a híd szerkezetét.

Ez a legújabb Volga-híd Volgográd térségében, építése 12 éve kezdődött, és tavaly októberben adták át a forgalomnak. A hatalmas betonszerkezet és a hozzá tartozó infrastruktúra megépítése összesen 2,5 milliárd rubelbe (több mint 18 milliárd forint) került.