Félmillió fontért árulta exférje kapcsolatait Fergie egy videófelvétel szerint

Vágólapra másolva!
500 ezer fontot kért egy üzletembernek álcázott riportertől Sarah Ferguson yorki hercegnő azért, hogy összehozza őt exférjével, Andrew herceggel. A riporter titokban filmre vette a találkozót, amelyen egy táskában - a News of the World című lap szerint - 40 ezer dollárt át is vesz tőle Fergie. A felvételen a hercegnő gyümölcsöző kapcsolatot ígért a herceggel, aki kereskedelmi ügyekben gyakran képviseli hazáját a nemzetközi üzleti körökben, így kiterjedt kapcsolatrendszere van. A brit királyi család nem kommentálta a botrányt kiváltó videót, a hercegnő szóvivője szerint "összeomlott", és megbánta a történteket.
Vágólapra másolva!

Rejtett kamerás felvétel készült a yorki hercegnőről, Sarah Fergusonról, amint állítólag 40 ezer dollárt vesz át egy álruhás riportertől egy fekete táskában, majd beszélgetésbe kezd vele arról, hogy további 500 ezer font átutalása fejében összehozza exférjével, Andrew herceggel. A News of the World című újság riportere a lap szerint üzletembernek adta ki magát, és többször is találkozott a hercegnővel.

A News of the World szerint a herceg - aki Nagy-Britannia különleges nemzetközi kereskedelmi és befektetési megbízottja is, vagyis afféle üzleti nagykövete - nem tudott a találkozóról, amely egy drága vacsorát követően az üzletembernek álcázott riporter szállásán folytatódott. Fergie azért lépett be a lakásba, mert a lap szerint a férfi azt ajánlotta neki, hogy ott megkaphatja a már beígért 40 ezer dolláros "előleget". Az állítólag itt készült felvételen tisztán felismerhető a kanapén ülő hercegnő.

"Andrew azt mondta, mondjam, hogy 500 ezer font. Gondoskodjon rólam, és ő gondoskodni fog magáról" - "A kétségbeesett Fergie hazudik, hogy pénzt szerezzen a herceg révén" - írja öles betűkkel honlapján a News of the World, a címlapfotón pedig a hercegnő jól láthatóan kezet ráz a férfival, aki egy táskát adott át neki, állítólag 40 ezer dollárral a belsejében.

A videón (itt megnézheti) a hercegnő és az ál-üzletember között a következő párbeszéd zajlik le: "Ötszázezer font, amikor tudja, odaadja... és nyílnak az ajtók." "Andrew herceghez?" "Igen." "Megegyeztünk?" "Igen." "És most adnom kell negyvenezer dollárt." "Igen." "Itt van nálam, a széfben. De hogy adjam oda? Nincs táskába téve." Ezen a ponton a hercegnő olyan mozdulatot tesz, amelyből kiderül, hogy kéri a férfit, akit gazdag üzletembernek hisz, hogy adja oda neki a pénzt. A következő felvétel-részleten úgy tűnik, hogy a hercegnő előtt a dohányzóasztalon több vastag köteg pénz hever (később pedig egy fekete táskában van a pénz, amelyet távozás előtt elvesz az asztalról).

Ezután megegyeznek abban, hogy a további félmillió fontot a hercegnő magán bankszámlájára kell majd átutalni. "És akkor, akkor minden ajtó megnyílik, elintéződik bármi, amit csak akar, és találkozik Andrew-val. És akkor minden kérése teljesül." A hercegnő arról is beszél a felvételen, hogy Andrew herceg állítólag azt mondta neki, amikor beszélt neki a vele kapcsolatot kereső üzletemberről: "Ha kedves lesz, és játszani akar, akkor Andrew is játszani akar."

A News of the World szerint a hercegnő azt is kérte, hogy az általa létrejött kapcsolat nyomán köttetett üzletek hasznának egy százalékát megkapja az általa vezetett jótékonysági alapítvány.

A brit királyi ház hivatalosan nem akarta kommentálni az ügyet. A hercegnő szóvivője, Kate Waddington vasárnap azt mondta a BBC-nek, nem tudott arról, hogy a felvételen szereplő találkozó lezajlott volna. "Vasárnap reggel hallottam először erről, amikor hirtelen elkezdtek hívni az újságírók" - fogalmazott. "Maga a hercegnő sem tudott arról, hogy egy ilyen felvétel készült róla, így ma reggel arra ébredt, hogy címlapsztori lett belőle" - tette hozzá. Később a szóvivő annyit mondott, a hercegnő "összeomlott", és "megbánta a történteket".

A yorki hercegnő rossz anyagi helyzetéről az elmúlt években számos hír jelent meg. Tavaly szeptemberben a szóvivője megerősítette, hogy bírósági eljárás indult Fergie ellen kifizetetlen számlák miatt, azt azonban tagadta, hogy a hercegnőnek anyagi nehézségei lennének.

A News of the World szerint az ál-üzletemberrel folytatott korábbi beszélgetés során is szóba került Fergie anyagi helyzete. A hercegnő állítólag arra panaszkodott, hogy a válás óta csupán 15 ezer fontot kap évente. "Egyszerű adófizető vagyok, a nevem nem ér semmit. A szabadságért hagytam el a brit királyi házat, és szabad vagyok, de nincs vagyonom. Reménytelen helyzetben vagyok" - idézi a lap a hercegnőt.

A yorki hercegnő és férje még 1996-ban váltak el, de közeli barátok maradtak. A BBC elemzője szerint a brit királyi ház és a hercegnő között azóta elhidegült viszony éppen az utóbbi időben enyhült valamelyest, a most kipattant ügy ugyanakkor újra elmérgesítheti a kapcsolatot.