Ittas üzletember rodeózott a szerb parlament lépcsőin

Vágólapra másolva!
Egy ittas szerb üzletember előbb a forgalommal szemben haladt nyitott ajtóval Belgrád belvárosában, majd felhajtott a parlament lépcsőjére és ott autózott tovább. Az akcióról videófelvétel is készült.
Vágólapra másolva!

Ittas szerb üzletember rodeózott Belgrád belvárosában. A Blic című lap vasárnapi internetes lap szerint az 52 éves Zorán Jovcsics először a forgalommal szembe haladt a parlament előtti téren nyitott ajtóval, majd egy gyors balkanyarral felszaladt a járdára, a parlament elé, ahol részben a lépcsőkön hajtott tovább. Egy rendőr megpróbálta megállítani.

A manőver után a parlament parkolójában állt meg, és a szemtanúk beszámolói szerint nem túl biztos lábakon állva telefonálni kezdett. Sokak szerint érthetetlen, hogyan került a férfi a menetiránnyal szembeni sávba, hiszen a két oldalt betonelemek választják el egymástól.

Szakértők szerint a legenyhébb büntetés az lenne, ha büntetőpontokat kapna az üzletember, emellett 3 hónapra elvennék a jogosítványát és 15-30 ezer dináros (40-80 ezer forint) rónának ki rá. Ha a bíróság nem lesz kegyes a 3000 dolgozót foglalkoztató cégtulajdonoshoz, akkor akár a bírság mellett 60 napra börtönbe is küldheti.

Az Alo! című belgrádi lap megpróbálta utolérni Jovcsicsot. A férfi először tagadta, hogy bármikor is szabálysértést követett volna el. Később annyit mondott, hogy az eset talán egy éve történhetett, és perrel fenyegette meg a lapot, ha közzéteszi a felvételeket. A legnagyobb videómegosztóra két napja került fel az üzletember manővereiről készült videó.