Öten meghaltak egy oroszországi robbanásban

Vágólapra másolva!
Robbanás történt szerdán a sztravropoli kulturális központ közelében, öt ember életét vesztette és negyvenöten megsebesültek. A hatóságok terrortámadásként kezelik a történteket.
Vágólapra másolva!

Öt ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek az oroszországi Sztravropol városában szerdán, amikor robbanás történt egy kulturális központ előtt - közölte Vlagyimir Markin, az orosz legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság szóvivője. Markin azt mondta: a robbantást terrorcselekményként kezelik, több rendbeli emberölés és robbanószerrel való visszaélés vádjával eljárást indítottak.

A robbanószerkezet helyi idő szerint háromnegyed nyolckor robbant fel a sztravropoli kulturális központ közelében, 15 perccel azelőtt, hogy a kulturális központban megkezdődött volna a Vajnah csecsen állami táncegyüttes előadása. A robbanószerkezetet egy szomszédos épület tetőzetére erősítették fel. Három ember a helyszínen meghalt, ketten a kórházban haltak bele sebesülésükbe - mondta Markin. Borisz Szkripka, a városi polgárőrség és katasztrófavédelem parancsnoka közölte: a sebesültek száma 45-re emelkedett, közülük 32 embert ápolnak kórházban. A táncegyüttes tagjai közül senki sem sérült meg.

Sztavropol orosz város 350 kilométernyire északra fekszik Csecsenföld fővárosától, Groznijtól. Csecsenföldön, valamint a szomszédos Ingusföldön és Dagesztánban az utóbbi időben megnőtt az iszlamisták által elkövetett erőszakos cselekmények száma.