Beismerte tettét az élő adásban megölt brazil rendőr gyilkosa

Vágólapra másolva!
Beismerő vallomást tett az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy élő rádióinterjú közben agyonlőtt egy rendőrt Brazíliában. A rendőr autójában ülve nyilatkozott telefonon, mellette ülő felesége nem sérült meg, és a gyilkosság után is kapcsolatban maradt a műsorvezetőkkel, akik élő adásban értesítették a rendőrséget.
Vágólapra másolva!

Két férfit őrizetbe vett a rendőrség az után, hogy szerdán élő adásban meggyilkoltak egy brazil rendőrt, aki mobiltelefonján nyilatkozott. A Clayton Leao nevű férfit fejét akkor érte két lövés, amikor kocsijában ülve éppen interjút adott a bahiai Camacari város Rádio Líder FM nevű rádiójának. Az egyik gyanúsított az Estadao.com online portál szerint beismerte a gyilkosságot, de a beszámolókból az nem derült ki, hogy miért végeztek a rendőrrel.

Marco Antonio Ribeiro, a beszélgetést folytató egyik műsorvezető a G1 hírportálnak azt mondta, hogy éppen befejezték volna az interjút, amikor a gyilkosság történt. Mint mondta, eredetileg a stúdióba akarták behívni a rendőrt, végül azonban a férfi a telefonos interjút választotta - írja a Guardian. Az interjú alatt a kocsiban ült a férfi mellett a felesége is, aki nem sérült meg a támadásban. A beszélgetés a 33 éves Leao drogekeskedelem elleni munkájáról szólt.

A rádióinterjúból egy rövid részletet közölt a Globo nevű brazil televízió internetes oldala. Ezt az alábbi videóban meghallgathatja, illetve itt olvasható a felvétel átirata:

Műsorvezető: Tökéletes. És végezetül mit szól a Glauber-ügyhöz, uram (doktor)?
Rendőr: Állj meg, állj meg! (lövéshangok)
Műsorvezető: Uram, uram?!

Feleség: Édes Istenem, édes istenem! Lelőtték Claytont itt Cascalheirában, ide figyeljenek, az isten szerelmére (2x)

A Globo nem kommentálta a beszélgetést, és az sem derül ki, mi az a Glauber-ügy, mint ahogy nem lehet tudni, kinek szól az "Állj meg,állj meg!" felszólítás. A rádió két műsorvezetője még élő adásban hívta ki a rendőrséget. Az adásban a férfi feleségének zokogását és akadozó megjegyzéseit is hallani lehetett. A nő a gyilkosság után percekig vonalban maradt a műsorvezetőkkel.

A gyilkosság részleteiről a Globo azt írja, hogy azután hajtott a házaspár mellé egy Volkswagen, hogy Leao megállt az interjú miatt. A kocsiban legalább két férfi ült, egyikük adta le a lövéseket. Az autót a város külső részén találták meg felgyújtva. A rendőrség hivatalos közlése szerint a kocsi egy taxi volt, amit szerda hajnalban loptak el. A taxist tanúként hallgatták meg az ügyben.

A rendőr reggel 9 után indult el otthonából, először feleségét akarta elvinni a munkába, utána ment volna be a rendőrségre. Camacari rendőrségén 2008 decembere óta dolgozott, a lap szerint jó rendőrnek tartották.

A Guardian szerint a 230 ezer lakosú Camacariban sok más brazil városhoz hasonlóan súlyos méreteket ölt a kábítószerrel kapcsolatos erőszak, főleg a kokainnal összefüggésbe hozható bűncselekmények.