Járókelők mentették a túlélőket egy Alaszkában lezuhant kisgépből

Vágólapra másolva!
Az alaszkai Anchorage egyik forgalmas negyedében a földhöz csapódott egy kisrepülőgép. Egy kisgyerek életét vesztette, a lezuhant gép másik négy utasa súlyosan megsérült. A sérülteket a járókelők mentették ki a roncsból.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy kisrepülőgép kedden az alaszkai Anchorage város forgalmas üzleti negyedére. A baleset következtében egy kisgyermek meghalt, a fedélzeten lévő többi négy utas pedig súlyosan megsérült.

A Cessna 206 típusú gép az Anchorage-tól 1,6 kilométerre lévő Merill Field reptérről indult. Az egyik szemtanú arról számolt be: meglátta a feje fölött az inogva haladó repülőt, amely aztán hirtelen eltűnt egy motel mögött. A gép zuhanás közben leszakította a motel tetejét és egy üresen álló parkoló előtt a földnek csapódott, majd kigyulladt. Az utasokat a járókelők segítették ki a lángoló roncsból.

Jennifer Rodi, a Nemzeti Szállítási Biztonsági Tanács egyik munkatársa szerint egyelőre nem lehet tudni a szerencsétlenség okát, és arról sincs még tudomásuk, ki vezette a gépet, mert a kisrepülő tulajdonosaként jegyzett, Cavner and Julian részvénytársaságot még nem tudták elérni.