Egymilliárd dollár értékű kokaint foglaltak le Gambiában

Vágólapra másolva!
Két tonnányi, egymilliárd dollár értékű kokaint foglaltak le a gambiai hatóságok kedden. A brit segítséggel lezajlott rajtaütésben 12 csempészt is őrizetbe vettek a nyugat-afrikai országban.
Vágólapra másolva!

A gambiai hatóságok legalább két tonna kokaint foglaltak le egy fővároshoz közeli raktárban, amelynek utcai értéke elérheti az egymilliárd dollárt - írta kedden a BBC brit közszolgálati adó internetes oldalán. A nyugat-afrikai országban talált drogot Európába szánták.

A BBC információi szerint a legalább két tonna kokaint a súlyos bűncselekményekkel foglalkozó brit ügynökség segítségével találták meg. A gambiai rendőrség azután kérte a brit rendőrök segítségét, hogy letartóztattak 12 állítólagos drogcsempészt, valamint lefoglaltak több fegyvert, és nagy mennyiségű pénzt.

A két tonna kokaint végül a britek segítségével fedezték fel egy raktár pincéjében, egy hamis fal mögött. A fogás utcai értékét egymilliárd dollárra becsülték. Ezen kívül több olyan számítógépes dokumentumot találtak, amelyek fontos adatokat rejtettek a drogcsempészekről.