Három évtizedig ülhet börtönben a tüdőevő roueni kannibál

Vágólapra másolva!
Harminc év börtönt kapott tettéért az a francia férfi, aki 2007-ben egy roueni börtönben megölte cellatársát, és megette annak tüdejét. A férfi, aki korábban beismerő vallomást tett, azt hitte, hogy áldozata szívét eszi meg, mert így akarta elvenni a lelkét. Védője szerint a gyilkosság idején beszámíthatatlan volt, a bíróság szerint azonban nem, ezért felelnie kell az emberölésért.
Vágólapra másolva!

Harminc évnyi börtönre ítélték a roueni bíróságon a Hannibál Lecterként vagy roueni kannibálként elhíresült francia férfit, Nicolas Cocaignt, amiért 2007-ben egy börtönben megölte cellatársát, és megette annak tüdejét. A 38 éves férfi a hétfőn kezdődött tárgyalás során elismerte tettét. A korábban ismertetett orvosi szakértői vélemény szerint a meggyilkolt cellatárs, Thierry Baudry még ált, amikor a gyilkos kivágta a tüdejét.

Cocaign vallomása szerint megverte, egy ollóval leszúrta, majd egy szemeteszsákkal megfojtotta rabtársát, akinek ezután egy borotvapengével nyitotta fel a mellkasát. A férfi ezután eltávolította áldozata egyik bordáját, majd kivette egy szervét, amiről azt hitte, hogy a szíve, ám valójában a tüdeje volt. A vádlott ezután a tüdő egy részét megette nyersen, a maradékot pedig a cellában lévő tűzhelyen hagymával megsütötte, és azt is elfogyasztotta.

A férfi azt is bevallotta, hogy "irányíthatatlan düh" lett úrrá rajta, miután cellatársa furcsán nézett rá, majd "szexuális késztetést" érzett, hirtelen "adrenalin öntötte el agyát", és ezért verte halálra cellatársát. A férfi arról is beszélt, hogy kíváncsi volt arra, hogy milyen az emberhús íze, ezért ette meg társa belső szervét.

Cocaign korábban azt mondta, hogy a kivágott tüdőről azt hitte, hogy az áldozat szíve. Azért ette meg, mert így akarta elvenni áldozata lelkét - állította. A 11 négyzetméteres cellában hárman voltak a gyilkosság idején, de a harmadik rab nem mert közbeavatkozni, és tavaly egy másik börtönben öngyilkos lett.

Cocaign a gyilkosság idején azért volt rács mögött, mert arra várt, hogy ítélkezzenek fegyveres rablási ügyében, illetve megkezdődjön pere két másik bűncselekmény miatt, amelyek közül az egyik fegyverrel elkövetett nemi erőszak kísérlete volt.

A per során Elizabeth Pelsez, az ügyben eljáró egyik ügyész 30 évnyi börtönt kért a vádlottra, mert szerinte a férfi beszámítható volt tette idején, ezért ennek megfelelően kell kezelni az ítélkezés során is. Ezt egyébként több, Cocaignt vizsgáló pszichiáter is alátámasztotta. A férfi védője azonban beszámíthatatlanságra hivatkozva azt állította, hogy Cocaign nem bűnös. "Azért ölte meg, mert őrült, teljesen őrült" - mondta védőbeszédében Fabien Picchiottino.