Négy éve küzd holttá nyilvánítása ellen egy dél-afrikai férfi

2010.07.01. 9:26

Négy éve próbálja elérni egy férfi Dél-Afrikában, hogy töröljék holttá nyilvánítását. Előbb nem kapott útlevelet, aztán nem tudta átíratni az autóját, ami miatt még meg is büntették.

Négy éve küzd egy holttá nyilvánított dél-afrikai férfi azért, hogy ismét az élők közé sorolják, és újra útlevelet kaphasson, vagy a nevére írathassa autóját. Claude Pretorius 2006 óta próbálja kijavíttatni azt az adminisztrációs hibát, amelyet csak akkor vett észre, amikor új útlevelet próbált igényelni. Kiderült, hogy halottként szerepel a belügyminisztérium nyilvántartásában.

A johannesburgi férfinak a helyi rendőrségen eskü alatt tett tanúvallomása alapján végül elhitték, hogy valóban nem halt meg, és így új személyazonosító számot igényelhetett. Akkor adódtak ismét problémái, amikor tavaly autót vett, és a közlekedési hatóságnál a nevére akarta íratni a járművet. A kérést ugyanis megtagadták tőle, mert az ő nyilvántartásukban még mindig a holtak között volt. Három hete viszont megbüntették, mert elmulasztotta az autó regisztrálását.

A férfi értetlenül áll a történtek előtt, jogi segítséget pedig a felesége sem adhat neki, mert az asszonyt hivatalosan özvegynek nyilvánították - adta hírül a brit Daily Telegraph.

KAPCSOLÓDÓ CIKK