Lángba borított egy kongói falut egy felrobbant tartálykocsi, 200 halott

Vágólapra másolva!
Több mint kétszáz halottja van egy kongói tartálykocsi-robbanásnak. Az olajat szállító kamion egy faluban borult fel, és akkor robbant, amikor a falusiak odasereglettek, hogy a kiömlő olajból szerezzenek maguknak.
Vágólapra másolva!

Több mint 200 halottja a Kongói Demokratikus Köztársaságban történt tartálykocsi-robbanásnak - közölték szombaton a közép-afrikai ország hatóságai. A tömegkatasztrófa az ország keleti részén történt, egy Sange nevű faluban.

Egy Tanzániából indult, fűtőolajjal teli tanker egyelőre ismeretlen okból felborult, amikor áthaladt a falun. Hatalmas tömeg rohanta meg a kocsit, hogy üzemanyagot lopjanak, amikor bekövetkezett a robbanás, amely végigsöpört szinte az egész falun"- mondta Vincent Kabanga, az érintett térség, Dél-Kivu regionális kormányának szóvivője.

A szóvivő szerint rengeteg a súlyos sebesült, és azt sem tudni, hogy hányan lehetnek a robbanástól összeomlott vagy leégett házak romjai között. Egy neve elhallgatását kérő, helyi rendőrtiszt a Reutersnek azt mondta, a balesetet az okozta, hogy a kamion túlságosan gyorsan hajtott.