Bombafenyegetés miatt leszállásra kényszerült egy francia gép

Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre vasárnapra virradóra egy brazíliai város repülőterén az Air France légitársaság egyik utasszállító gépe.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre a Rio de Janeiro és Párizs között közlekedő Boeing 747-es Recife légikikötőjében, miután az irányítótorony arról tájékoztatta a pilótákat, hogy feltehetően pokolgép van a gép fedélzetén. Az Air France egyik szóvivője elmondta, hogy harminc perccel a gép indulása után egy asszony telefonon értesítette a pokolgépről a riói repülőteret.

A kényszerleszállás után a gépet a repülőtér egyik félreeső részére irányították, 405 utasát és 18 tagú legénységét kimenekítették. Félórán át zárva volt a Recife repülőtere. Az illetékes hatóságok öt órán át kutattak a pokolgép után, de nem találtak semmit, ezért a gép továbbindulhat Párizsba.

Tavaly júniusban ugyanennek a légitársaságnak a gépe ugyanezen az útvonalon repülve lezuhant Brazília északkeleti partvidékénél. A balesetben 228 ember meghalt, az áldozatok közül négyen magyar állampolgárok voltak, és egy szlovákiai magyar is volt köztük. A katasztrófa oka mindmáig nem ismert.