Lezuhant egy izraeli katonai helikopter Romániában

Vágólapra másolva!
Ismeretlen okból lezuhant egy izraeli katonai helikopter Romániában. A gép egy közös hadgyakorlaton vett részt, amikor megszakadt vele a kapcsolat. A fedélzetén a román védelmi tárca szerint hat izraeli és egy román katona volt.
Vágólapra másolva!

Lezuhant Romániában egy izraeli katonai helikopter, az első jelentések szerint nincs túlélő. A román védelmi minisztérium szerint a CH 53 típusú helikopter az izraeli hadseregé, és a Blue Sky 2010 nevű közös román-izraeli légi gyakorlaton vett részt. A helikopter és a gyakorlatot irányító központ közötti rádiókapcsolat helyi idő szerint fél négy körül szakadt meg. A gépet két és fél órán át keresték, roncsait a dél-erdélyi, Brassó megyei Fundata és Zernyest (Zarnesti) települések környékén találták meg.

A hatóságok nem ismerik a baleset körülményeit, és azt sem tudják, hogy a helikopteren tartózkodó katonák túlélték-e a balesetet, vagy sem. A román védelmi tárca szerint még keresik a gép legénységét.

A baleset pillanatában hat izraeli és egy román katona volt a helikopterben. Korábban névtelenül nyilatkozó katonai forrásokra hivatkozva a Mediafax román hírügynökség azt közölte, hogy amerikai katonák is vannak az áldozatok között. A román védelmi minisztérium vizsgálóbizottságot küldött a katasztrófa helyszínére.