Már húsz halottja van a duisburgi tragédiának

Vágólapra másolva!
Húszra emelkedett hétfő este a duisburgi Love Parade halottainak száma. Az 511 sérültből 42-t kezelnek kórházban. A német ügyészség nyomozást indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

Húszra emelkedett a duisburgi Love Parade halottainak száma - közölte hétfőn késő este a német város rendőrsége. A duisburgi rendőrség szerint egy 21 éves nő halt bele sérüléseibe.

A sérültek száma 511-re emelkedett, a korábbi 340-ről. A sérültek közül 42-en vannak még kórházban, közülük egy ember állapota kritikus.

A tragédia a fesztivál egyetlen bejáratánál történt szombaton, egy szűk alagútnál, ahol több ezer ember zsúfolódott össze, majd próbáltak kimenekülni. Pánik tört ki, az emberek egymást taposták össze.

A német ügyészség nyomozást indított az ügyben. A német sajtóban megjelent hírek szerint a várost figyelmeztették a hatóságok, hogy a településnek nincsen megfelelő infrastruktúrája egy ilyen nagy fesztivál megrendezéséhez. A város polgármesterét lemondásra szólították fel, aki közölte: a nyomozás eredményeinek ismeretében dönt a távozásról.