Háttérbe vonulna Ján Slota

Vágólapra másolva!
Új elnöke lehet ősszel a Szlovák Nemzeti Pártnak (SNS). Ján Slota jelenlegi elnök ugyanis nem jelölteti magát a posztra a párt szeptemberi tisztújításán - jelentette a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.
Vágólapra másolva!

Új elnöke lesz szeptembertől a szélsőségesen nacionalista Szlovák Nemzeti Pátnak (SNS), mivel Ján Slota jelenlegi elnök nem jelölteti magát a párt szeptemberi tisztújító kongresszusán - jelentette a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál a TASR szlovák hírügynökségre hivatkozva, amelynek két Slotához közeli forrás is megerősítette a hírt.

Az egyik forrás szerint Slota teljesen képviselői munkájának akarja szentelni az idejét, és semmilyen párttisztséget nem akar vállalni. A Horvátországban nyaraló Slota nem volt hajlandó pártbeli jövőjéről nyilatkozni, és Anna Belousovová, az SNS első alelnöke - akit a legesélyesebbnek tartanak az elnöki posztra - sem kommentálta az értesülést - írja a Bumm.sk.

Az SNS a június 12-i szlovákiai választáson épphogy csak bejutott a parlamentbe, csak 9 képviselőjük lett, ami 11-gyel kevesebb, mint korábban.