Egy idős apáca az ukrajnai templomrobbantás áldozata

Vágólapra másolva!
Egy 80 éves apáca helat bele az ukrajnai templomrobbantásban szerzett sérüléseibe. A szerdai robbantásban kilencen sebesültek meg.
Vágólapra másolva!

Belehalt sérüléseibe egy 80 éves apáca, a szerdai ukrajnai templom-robbantás egyik sérültje - közölték az ukrajnai hatóságok. A házi készítésű bomba detonációja következtében összesen kilencen sebesültek meg a délkelet-ukrajnai Zaporozsje egyik templomában.

A robbantás az orosz ortodox egyház pátriárkája, Kirill ukrajnai látogatásának utolsó napján történt. A vizitet hevesen bírálták ukrán nacionalisták, de egyelőre nem tudni, hogy a merényletnek van-e köze Kirill útjához. A pátriárka az egyhetes látogatásán járt Kijevben, Odesszában és más ukrán városokban, amelyek miatt nacionalista szervezetek, mint a UNA-UNSO és a Svoboda tüntetéseket rendeztek.

A hatóságok bejelentése szerint Ludmilla nővért súlyos sérülésekkel vitték kórházba, de nem tudta segíteni rajta. Nadezsda Sevalneva, az egészségügyi hatóság egyik vezetője azt mondta, hogy az idős asszony rengeteg vért vesztett, több csontja eltört, és a teste 40 százalékban megégett.

A templom, ahol a robbantás történt, az ukrán ortodox egyházé, amit az orosz ortodox egyház fejének fennhatósága alatt van. Borisz Petrov, a régió kormányzója azt mondta, hogy fél kiló TNT-nek megfelelő robbanószer volt a bombában, amit egy csomagban rejtettek el, és a templom bejáratának közelében hagytak.