Beismerte nyolc csecsemőjének megfojtását a francia anya

Vágólapra másolva!
Megfojtotta újszülött csecsemőit - ismerte be az a francia nő, akit azután vettek őrizetbe, hogy otthonában és szülei házának kertjében nyolc csecsemő holttestére bukkantak. A nő azzal indokolta tettét, hogy nem akart több gyereket, és orvoshoz sem akart menni. Hozzátartozói mit sem sejtettek az egészről.
Vágólapra másolva!

Beismerte nyolc újszülött gyerekének megfojtását egy francia nő. A 47 éves Dominique Cottrez szerint férje semmit sem tudott az egészről - közölték az ügyben nyomozó francia hatóságok. A nőt és férjét előző nap vették őrizetbe, utóbbit szabadlábra helyzeték. A nő ellen eredetileg a holttestek eltitkolása miatt indult eljárás, de már szándékos emberöléssel gyanúsítják.

A nő vallomásában azt állította, tudott a terhességekről, és azzal indokolta tettét, hogy nem akart már több gyereket, és orvoshoz sem akart menni, hogy fogamzásgátlót írasson fel. A nő azt mondta, hogy kövérsége miatti első nehéz szülése után már nem akart orvoshoz menni. Mind a nyolc gyereket teljesen egyedül szülte meg.

Férje szerint - aki egy építő cégnél dolgozik, és a helyi önkormányzatnak is tagja - neki soha nem tűnt fel, hogy felesége terhes lenne, mivel eleve kövér volt, és arról sem tudott, hogy a nő szüléskor megszabadult a gyerekektől. Mindketten köztiszteletben álló tagjai voltak a helyi közösségnek.

A párnak két felnőtt lánya van és egy unokája. A 21 és 22 éves lányok egy helyi újságnak azt mondták, nem értik az egész ügyet. "Soha nem vettünk észre semmit. Voltak pillanatok amikor látszott rajta hogy milyen fáradt - mondta anyjáról a fiatalabb lány -, de napi 24 órát dolgozott, a házimunkával és mint háztartási ápoló." Az idősebb lány elmesélte, hogy anyja ott volt az ő fiának megszületésekor. "Ott volt a szüléskor, ő vitte el, és burkolta pólyába (az újszülöttet)... Mindketten könnyeztünk."

A csecsemők holttesteit az észak-francia város, Lille közelében fekvő Villers-au-Tertre nevű faluban találták meg-. A csendes alvótelepülésen két ingatlant vizsgáltak át a rendőrök kutyákkal, miután egy ház új tulajdonosai azzal riasztották őket, hogy emberi maradványokat találtak a kertjükben, ahol kerti tavat akartak ásni. A ház a letartóztatott nő szülei volt, de a rendőrök a nő jelenlegi otthonát is átvizsgálták.

Az első házban talált két csecsemő maradványai nylonzacskóban voltak, a többi hatot pedig a másik ház garázsában találták meg hermetikusan lezárt nylonzsákokban, különböző tárgyak alá rejtve. A gyerekek születési idejét 1989 és 2007 közé teszik a hatóságok, de még vizsgálják.