Eltűnt egy magyar kajakozó Horvátországban

Vágólapra másolva!
A Dráva horvátországi szakaszán nyoma veszett egy magyar kajakozónak - közölte a horvát katasztrófavédelem. A férfi éjszaka, egy táborhelyről tűnt el a társai közül.
Vágólapra másolva!

Péntekre virradóra eltűnt egy magyar kajakozó a Dráva egy horvátországi szakaszán - közölte a horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS). A közlemény szerint összesen 13 magyar kajakozó indult el a Dráván Barcstól, még csütörtökön. A horvátországi Répás (Repas) közelében egy szigeten éjszakáztak, társuk ekkor hagyta el a táborhelyet, ahová nem tért vissza.

A rendőrség pénteken a reggeli óráktól csónakokkal kezdett az eltűnt férfi keresésébe, a kutatásban részt vettek a kajakozó társai, felesége és lánya, valamint helybéli halászok. A keresés azonban nem vezetett eredményre, ezért a délutáni órákban felfüggesztették.

Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul azt mondta az MTI-nek, a horvát rendőrök és katasztrófavédelmisek - búvárok, valamint helyi horgászok bevonásával - szombaton egész nap kutattak, a keresését vasárnap folytatják.