Négymotoros repülőgép csapódott hegyoldalnak Alaszkában

Vágólapra másolva!
Hegyoldalnak csapódott egy repülőgép vasárnap Alaszkában - közölte egy helyi televízió. A szerencsétlenség után a környéken tűz ütött ki, áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. Három napon belül ez volt a második légi katasztrófa Alaszkában, szemtanúk szerint ismét egy nagyméretű katonai gép járt szerencsétlenül.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy repülőgép vasárnap az alaszkai Denali nemzeti parkban, az Egyesült Államokban. A becsapódás után tűz ütött ki az erdőben - közölte egy alaszkai helyi televízió, amely az esetleges áldozatokról és azok számáról nem tett említést.

A KTVA-CBS 11 News a polgári légügyi hatóságra hivatkozva közölte, hogy a parkban lévő leszálló pálya közelében csapódott be a gép. Az egyik szemtanú szerint a gép nagyon alacsonyan repült és a közeli hegy oldalába vágódott. "El lehet képzelni, milyen az, amikor egy nagy sugárhajtású gép becsapódik, és az üzemanyag felrobban"- mondta a szemtanú.

Egy másik szemtanú szerint a lezuhant repülő katonai gépnek tűnt. A polgári légügyi hatóság szóvivője, Allen Kenitzer azt közölte, hogy a repülő négy hajtóműves gép volt, és a hatóságok a helyszínen vizsgálják a szerencsétlenség okát, illetve körülményeit.

Ez volt a második repülőgép-baleset három napon belül Alaszkában, miután az amerikai hadsereg C-17-es teherszállító gépe egy erdőbe zuhant gyakorlatozás közben az Elmendorf-támaszpontnál, Anchorage közelében. A gép négyfős személyzete nem élte túl a szerencsétlenséget.