Dühöngő késelő gyilkolt egy kínai óvodában

Vágólapra másolva!
Legkevesebb három gyerek halt meg egy kínai óvodában, miután egy 26 éves késes férfi dühöngeni kezdett az épületben. A támadásban három további gyerek és négy tanár is megsérült, közülük két felnőtt súlyosan.
Vágólapra másolva!

Három gyerekke is végzett a kelet-kínai Santung tartomány Cepo településén egy dühöngő férfi. A hírt lakossági forrásokra hivatkozva szerdán jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Az eset akkor történt, amikor a szülők kedd délután gyermekeikért mentek a Cepo külvárosában lévő óvodába. Körülbelül húsz gyerek és a négy tanár megsérült, két felnőtt súlyosan. A támadó - szemtanúk elmondása szerint - egy harminc év körüli férfi volt. A 26 éves férfit őrizetbe vette a rendőrség, és bevallotta tettét. A rendőrség szerint egy 60 centiméteres pengéjű késsel támadt a gyerekekre.

Kínában az év első felében sorozatos óvodai, iskolai támadásokról érkeztek hírek, amelyek során kisgyermekek tucatjai sérültek meg, sokan meghaltak. A kínai hatóságok a konyhai bárddal, késsel, kalapáccsal elkövetett gyilkosságok után országosan megszigorították az iskolák, óvodák védelmét és egyben lépéseket tettek az ehhez hasonló eseményekről szóló sajtójelentések visszatartására.