Miniszterrel lépett félre a szváziföldi királyné

Vágólapra másolva!
Állítólag katonaruhában szökdösött ki a palotából Szváziföld királyának 12. felesége az igazságügy-miniszterrel folytatott szerelmi légyottokra. Pár napja kapta rajta őket a hírszerzés. A király nem csak hűtlen felesége miatt dühös, de azért is, mert az esetnek híre ment.
Vágólapra másolva!

Lemondott posztjáról Ndumiso Mamba szváziföldi igazságügy-miniszter, miután kiderült, hogy elcsábította III. Mswati király egyik feleségét - jelentette a dél-afrikai Times internetes kiadása. A lap szerint a 22 éves Nothando Dube királyné, az Oroszlánnak becézett király 12. felesége rendszeresen katonaruhában osont ki a palotából a szerelmi légyottokra, amikor a király nem volt otthon.

A párost a napokban kapták rajta a katonai elhárítás emberei egy hotelben, amikor a király éppen Thaiföldön tartózkodott. A több hónapja tartó viszony állítólag köztudott volt a Mozambik és Dél-Afrika közötti hegyekben fekvő 1,2 milliós népességű királyságban.

A dél-afrikai Times szerint a minisztert, aki egészen gyerekkorától barátságban volt a királlyal, várhatóan száműzik, a királynét pedig, akit 16 éves korában egy szépségversenyen választott ki magának az uralkodó, hazaküldhetik szüleihez. A brit Daily Mail ugyanakkor azt írta, hogy a minisztert, ha rábizonyítják a "másik férfi otthonába való behatolás" bűntettét, akár ki is végezhetik, a királynét pedig külföldre száműzhetik.

A brit lap szerint a minisztert letartóztatták, a feleséget pedig házi őrizetbe helyezték, és III. Mswati - a megtisztelő Indlovukazi (Nagy Elefánttehén) címnek örvendő - anyja a hagyományokhoz híven már küldöttséget is menesztett a miniszter falujába a vádakkal.

A király állítólag nem csak a csalfa felesége miatt dühös, de azért is, mert a titkos viszony híre nyilvánosságra került. A szváziföldi demokratikus reformokért küzdő Swaziland Solidarity Network szerint III. Mswati annyira szégyelli az esetet, hogy mindenkit fel akar kutatni, akik bármit is kiszivárogtattak az ügyről.