Gyámság alatt marad az Adolf Hitler névre keresztelt amerikai fiú

Vágólapra másolva!
Nem mehet vissza szüleihez az a négyéves amerikai fiú, akit a pár Adolf Hitlernek nevezett el. A fiú apjának és anyjának pszichikai problémái vannak, és egy New Jersey-i bíróság szerint bántalmazták is a fiút és két lánytestvérét, akik ezért maradnak nevelőszüleiknél.
Vágólapra másolva!

Továbbra is nevelőszülőknél marad egy négyéves fiú, akinek a szülei az Adolf Hitler nevet adták. A határozatot egy New Jersey-i bíróság hozta meg. A családot ismerő szociális munkások szerint a fiú és két lánytestvére bántalmazásnak és elhanyagolásnak van kitéve a vér szerinti szülőknél. A szülők 2 és 4 év közötti gyerekeiknek olyan neveket adtak, mint Adolf Hitler, JoyceLynn Aryan Nation és Honszlynn Hinler Jeannie.

A hatóságok 2009 januárjában vonták meg a szülőktől a gondoskodás jogát, és a gyerekeket nevelőcsaládhoz adták. Később egy családi bíróság úgy döntött, hogy ez törvényellenes, mert nincs elegendő bántalmazásra és elhanyagolásra utaló jel.

A fellebbviteli bíróság felülbírálta a döntést. A bíróság utalt arra, hogy a 37 éves apa egészségi és pszichikai problémák miatt sosem dolgozott, és 27 éves felesége is testi és pszichikai károsodásokat szenvedett. A Welt című német lap online kiadásában közölt fotókon az apa kezén horogkeresztes tetoválás, lakásukban több második világháborús náci relikvia látható.

Az eset 2008 decemberében vált ismertté, amikor egy helyi szupermarket közölte, hogy nem hajlandó a gyerekek neveivel dekorálni egy születésnapi tortát.