A philadelphiai sétahajók betiltását kérik az elhunyt magyar diákok családjai

Vágólapra másolva!
A Delaware folyón üzemeltetett sétahajók betiltását követelik Philadelphiában a július 7-i vízi balesetben elhunyt magyar áldozatok családjai. A magyar családokat képviselő ügyvédek az ügyben a philadelphiai polgármesternek írtak levelet.
Vágólapra másolva!

A Delaware folyón üzemeltetett sétahajók betiltását követelik Philadelphia polgármesterétől a július 7-i vízi balesetben életüket vesztett magyar áldozatok családjainak jogi képviselői - közölte az MTI. A levéről először a Fox News hírcsatorna számolt be, az információt később megerősítette az MTI-nek az egyik érintett ügyvédi iroda társtulajdonosa, Peter Ronai.

A Fox News hétfőn közölte, hogy birtokába jutott annak az augusztus 9-én íródott levélnek, amelyet a P. Szabolcs és a S. Dóra családját képviselő Robert Mongeluzzi írt a város polgármesterének, Michael Nutternek. Az ügyvéd a levélben többek között arról ír, hogy a szövetségi közlekedésbiztonsági hivatal egy 2000-es vizsgálata hiányosságokat állapított meg a hajókkal kapcsolatban.

A hajókat üzemeltető Ride the Ducks Philly nevű cég a baleset után felfüggesztette philadelphiai vízibuszainak üzemeltetését, és a vizsgálat során együttműködött hatóságokkal. Az illetékes hivatal még nem döntött arról, hogy a cég járműveit visszaengedi-e a Delaware-re. Mongeluzzi korábban azt mondta: a társaságot és a vízibuszt felborító tolóhajó üzemeltetőjét is beperli az áldozatok családja nevében. Fontolóra vette azt is, hogy Philadelphia városa ellen is perre megy.

Peter Ronai az MTI-nek cáfolta a Bors hétfői információját, amely szerint 10 millió dollár kártérítést akar követelni a bíróságtól a magyar áldozatok családjai számára. A New York-i ügyvéd szerint a lap helyreigazítást ígért. Hozzátette: a kereset nem nevez meg konkrét összeget, és nem lehet tudni, hogy a bíróság mekkora kártérítést ítél majd meg.

Július 7-én egy 15 fős mosonmagyaróvári cserediákcsoportot ért baleset Philadelphiában a Delaware folyón, mikor az őket szállító vízibusz először kigyulladt, majd ütközött egy uszállyal. A baleset következtében két diák veszítette életét. A balesetről bővebben itt olvashat.