Ellentüntetők támadtak egy neonáci felvonulásra Németországban

Vágólapra másolva!
Neonáci felvonulást zavartak meg baloldali ellentüntetők Németországban, miután megpróbáltak áttörni a felvonulókat biztosító rendőrsorfalon. A dulakodásban több rendőr megsérült, és több mint egy tucat tüntetőt őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

Több rendőr is megsebesült, 17 embert pedig őrizetbe vettek vasárnap Németországban, miután tüntetők zavartak meg egy neonáci menetet a Hannover közelében található Bad Nenndorfban. A szélsőjobboldaliak bejelentett menetén a helyi híradások szerint csaknem ezren vettek részt, de hasonló létszámban sorakoztak fel a városban az ellenük tüntető baloldali demonstrálók is.

Az ellentüntetők többször megpróbáltak áttörni az újnácik menete köré vont rendőrkordonon, ezért dulakodás alakult ki a rendőrökkel. Az összecsapások végén a hatóságok egyaránt őrizetbe vettek neonácikat és baloldali tüntetőket. Az őrizetbe vett tüntetők többségét a közrend megsértése, hatósági személy elleni erőszak, illetve tiltott náci dalok éneklése miatt állítottak elő.

A németországi Bad Nenndorfban a neonácik 2006 óta tartanak évente menetet. Az eseményt azért szervezik ebben a német városban, mert Bad Nenndorf a második világháborút követően, 1945-től 1947-ig a brit haderő ellenőrzése alatt állt, és vitatott kihallgatási központ működött a településen. A Guardian brit napilap 2006-ban tette közzé egy brit rendőr vizsgálatának eredményét, amely szerint Bad Nenndorfban a brit hadsereg tagjai kínozták német foglyaikat.