Saját párttársának halálával viccelődött Amerikában egy demokrata politikus

Vágólapra másolva!
Saját párttársának halálával viccelődött egy demokrata politikus kampányában - írja a New York Times blogoldala. A lap szerint a politikus így próbált elhatárolódni Nancy Pelositól, a Demokrata párt egyik befolyásos tagjától, hogy ezzel jobb színben tüntesse fel magát saját választói előtt. Amerikában ősszel időközi választásokat fognak tartani.
Vágólapra másolva!

Még saját pártjának tagjai sem szívlelik Nancy Pelosi demokrata párti képviselőt, aki egyben az amerikai képviselőház első női szóvivője is. Pelosi volt Barack Obama népszerűtlen egészségügyi reformjának az egyik legnagyobb támogatója. Bobby Brighttól, a párt egyik alabamai képviselőjétől a minap megkérdezték, hogy támogatná-e Pelosi újrázását a szóvivői poszton. Bright azzal hárította el a válaszadást, hogy elmondta, Pelosi talán nem is kerül be újra a képviselőházba, sőt lehet, hogy nem is indul. A képviselő ezután még azt is hozzátette, hogy talán beteg lesz, vagy meghal.

A New York Times blogoldala ízléstelennek nevezte Bright kijelentését, még annak ellenére is, hogy az érintett ezt csupán viccnek szánta. Ha Bright a a következő ciklusban is képviselő akar maradni, igen szoros választási küzdelemnek néz elébe a körzetében a republikánus jelölttel szemben. A republikánus párt egyik tagja annyit fűzütt hozzá az esethez, hogy Bright biztosan bocsánatot fog kérni Pelositól a kemény szavakért, és reméli, hogy az emberektől is, mert ő is megszavazta Pelosit szóvivőnek.

A New York Times arra is felhívta a figyelmet, hogy nem ez volt az első eset amikor egy demokrata politikus Pelosi lejáratásával próbálta jószínben feltüntetni magát saját választói előtt. Joe Donnelly, egy indianai demokrata politikus magát függetlennek feltüntetve azt mondta, hogy aki rá adja a szavazatát az Pelosi ellen szavaz. Egy másik demokrata politikus kampányfilmjében egy nő megemlíti, büszke arra, hogy a politikus szembeszállt Pelosival.

Az Egyesült Államokban idén novemberben időközi választást tartanak, amelynek során újraválasztják a szenátus nagy részét és az alsóház képviselőit. Barack Obama elnök és a Demokrata párt az utóbbi időben sokat vesztett a népszerűségéből, többek között a nehezen kieszközölt egészségügyi reform miatt. A republikánusok ellenezték az átalakítást, de még a demokraták konzervatívabb szárnyának sem tetszett az ötlet, a heves viták pedig alaposan megtépázták Obama imázsát. A most elégedetlenekedő demokrata politikusok is büszkén hivatkoznak arra, hogy nem szavazták meg a reformot.