Tizenegy halott egy törökországi földcsuszamlásban

Vágólapra másolva!
Legalább tizenegyen meghaltak és többen megsérültek Törökország északi részén egy földcsuszamlás következtében - közölte pénteken a török média. Húsz ház teljesen tönkrement, további száz megrongálódott.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenség a Fekete-tenger mentén elterülő Rize tartományban, Gundogdu településen történt csütörtök este, a heves esőzéseket követően. A Hurriyet című török napilap értesülése szerint a földcsuszamlás tizenegy ember életét követelte, és további hét ember megsérült, közülük háromnak súlyos az állapota. A földcsuszamlás húsz házat teljesen tönkretett, valamint további száz épületet és legalább százötven járművet megrongált.

A település lakói péntekre áram-és vízellátás nélkül maradtak, az utcákon pedig folyóként hömpölygött a sáros víz. A gundogdui mentési munkálatok irányításával megbízott Faruk Nafiz Özak államminiszter elmondta, hogy három eltűnt után még kutatnak a hatóságok, a sérülteket pedig kórházba szállították - tájékoztatott az Anadolu félhivatalos török hírügynökség. Özak ígéretet tett arra, hogy azoknak, akik elvesztették otthonukat, a török állam legalább 6 hónapon, legfeljebb egy éven keresztül kifizeti a lakásbérléshez szükséges pénzösszeget.