Óvszereket akarnak látni a pornómágnást bepanaszoló AIDS-aktivisták

Vágólapra másolva!
Panaszt nyújtott be Larry Flynt pornómágnás ellen egy kaliforniai AIDS-aktivista csoport, amely szerint a munkahelyi biztonságot veszélyezteti, hogy a pornószínészek nem használnak óvszert. A szervezet által kiválogatott 100 filmből mindössze egy jelenetben használnak óvszert Flynt színészei, a pornócég szerint azonban ez nem baj, mivel a színészeket mindig HIV-tesztnek vetik alá filmezés előtt.
Vágólapra másolva!

Munkahelyi biztonsággal kapcsolatos panaszt nyújtott be Larry Flynt amerikai pornómágnás ellen egy AIDS-aktivista csoport - írja a brit Independent. Az Aids Healt Foundation (AHF) alapítvány azzal vádolta Flyntet, hogy veszélyes munkahelyi környezetben dolgoztatja szex-sztárjait, mivel nem követeli meg tőlük az óvszer használatát.

Az alapítvány 100 kemény pornót tartalmazó DVD-t küldött Flynt filmjeivel a munkahelyi biztonsággal és egészséggel foglalkozó kaliforniai hatóság irodájába, hogy illusztrálja a hiányosságokat. A 100 DVD-n lévő filmek közül mindössze egyetlen jelenetben használt óvszert a pornószínész - nyilatkozta az alapítvány szóvivője.

Az AHF szerint a filmeken jól látszik, hogy "a munkahelyi tevékenység közben" könnyen terjedhetnek a nemi betegségek. Az aktivisták azt akarják elérni panaszukkal, hogy az állami hatóságok utasítsák a pornósokat óvszer használatára. Michael Weinstein, az AHF vezetője hozzátette: többek között azért épp Flynt cégét panaszolták be, mert minden bizonnyal ő a világ legismertebb pornómágnása.

Michael Klein, a Larry Flynt Productions elnöke ugyanakkor visszautasította a panaszt, mivel szerinte az aktivisták követelése ésszerűtlen, a pornófilmek közönsége pedig nem akar óvszereket látni. "A vásárló ilyen filmet akar, és mi szállítjuk neki" - mondta.

A filmesek szerint az amerikai szövetségi törvények megkövetelik, hogy minden pornószínészt teszteljenek HIV-vírusra a filmezés előtt 30 nappal. Klein szerint Flynt cége mindig betartotta ezt az előírást, és soha egyetlen színészüknek sem volt pozitív a tesztje.