Elsüllyedt egy orosz hajó, tizenegyen meghaltak

Vágólapra másolva!
Egy másik hajó mentésére igyekezve süllyedt el egy orosz vontatóhajó pénteken. Tizenegy matróz vesztette életét, valószínűleg a hiányos felszerelés miatt.
Vágólapra másolva!

Az Alekszej Kulakovszkij vontatóhajó 14 fős legénységéből 11 életét vesztette pénteken, amikor a hajón egy bajba került halászhajó megmentésére sietett a Jeges-tengeren - számolt be a Komszomolszkaja Pravda nevű moszkvai lap szombaton.

Az újság szerint a hajó a Lena folyó torkolata közelében, Tyikszi kikötőjétől 35 kilométerre egy hirtelen kitört viharban áram nélkül maradt, feltehetően rövidzárlat miatt. Hamarosan kormányozhatatlanná vált, oldalra dőlt, és süllyedni kezdett.

A helyszínre küldött mentőhelikopter éjszaka három embert mentett ki, a hajnali órákban egy helikopter még megtalált két mentőcsónakot, üresen. "Az emberek megfagytak, mert a vontatóhajón a 14 fős személyzet számára mindössze két hőszigetelő ruha volt. A tengervíz hőmérséklete ott most 4 Celsius-fok, és vihar dúl" - írta a moszkvai lap.

Az ITAR-TASSz orosz hírügynökség szerint hat holttestet már megtaláltak a tengerben, de még csak ötöt tudtak kiemelni a vízből. A vontatóhajó személyzetéhez két nő is tartozott, a legtapasztaltabb tengerész a 30 éves kapitány volt, ő egyike az életben maradtaknak.

A motorhiba miatt bajba jutott halászhajó hibáját már kijavították, mire a többi hajó a helyszínre érkezett.