Lázongó rabokra lőttek az őrök egy kaliforniai börtönben

Vágólapra másolva!
Fegyverrel vertek le egy nagyobb börtönlázadást a börtönőrök Kaliforniában, ahol mintegy 200 elítéltet kellett megfékezni péntek este - írja a CNN. Az őrök tüzet nyitottak a rabokra: 5 rab sérült meg, de halálos áldozata nem volt a lázongásnak.
Vágólapra másolva!

Több rab is megsérült egy kaliforniai börtönben, amikor az intézmény udvarán kirobbant lázongás miatt a börtönőrök éles lőszerrel tüzet nyitottak - írja a CNN amerikai hírtelevízió internetes kiadása. A fegyintézet szóvivője szerint "jelentős" börtönlázadás történt a Folsom Állami Börtönben, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy miért.

A CNN szerint az őrök 5 rabot sebesítettek meg, hármat kórházba szállítottak. A lövöldözésnek a börtön szóvivője szerint nem volt halálos áldozata, és egyetlen őr sem sérült meg. A lázadásban mintegy 200 fogva tartott vett részt.

A Folsom börtön Kalifornia fővárosától, Sacramentótól 30 kilométerre keletre fekszik, és összesen 4000 elítéltet őriznek benne. Az intézményben közepesen veszélyes bűnözőket tartanak fogva. Ez a börtön a második legrégebbi állami büntetés-végrehajtási intézet Kaliforniában, ahol 1968-ban Johnny Cash amerikai énekes is tartott előadásokat a raboknak.