Exhumálást akarnak Jackson orvosának ügyvédei

Vágólapra másolva!
Michael Jackson holttestének kihantolását és új vizsgálatot fognak kérni az elhunyt énekes halála miatt perbe fogott orvos ügyvédei - írja a Sun brit bulvárlap. Az orvos pere a jövő héten kezdődik, az ügyvédei még ez előtt szeretnék lebonyolíttatni a kihantolást.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson földi maradványainak kihantolását fogják kérni a popsztár halála kapcsán perbe fogott egykori orvos, Conrad Murray védői - írta vasárnap a Sun című brit bulvárlap online kiadása. Az ügyvédek új vizsgálatot akarnak annak bizonyításához, hogy Jacko más gyógyszerektől, nem pedig a Murray által adott Propofol túladagolásától halt meg.

Jacksont, akinek ötvenkettedik születésnapja vasárnap van, 2009. június 25-én eszméletlen állapotban találták meg a Los Angelesi Holmby Hillsben, a North Carolwood Drive-on lévő kastélyában. Magánorvosa, Conrad Murray, állítólag megpróbálta újraéleszteni a sztárt, de sikertelenül. Végül a Ronald Reagan Medical Centerbe szállították a popsztárt, akinek út közben folytatták az újraélesztését még teljes egy órán keresztül, de hiába. A végső vizsgálati jelentés szerint a Propofol nevű nyugtatószer túladagolása okozta a halálát, és ebben vétkes volt Murray.

Az orvos pere jövőre kezdődik. Ügyvédei a per előtt akarják kérni egy bírótól a kihantolást és az újabb vizsgálatot - állítja a Sun. A jogászok egyik érve szerint Jacko karján olyan tű nyoma lehet, amilyet Murray nem használt, és ha ez bebizonyosodik, akkor ejtetni lehet a hanyagságból elkövetett emberölés vádját az orvos ellen.

Állítólag van egy szövetminta, amit Jacko testéből vettek a halála után, és lefagyasztottak. Ed Chernoff, az orvos ügyvédcsapatának vezetője ezt akarja először újravizsgáltatni. A Sun idézte a Jackson-család egyik barátját, aki szerint "borzalmas, amit akarnak az ügyvédek, és a család retteg, mert eltemették Michaelt, és a kihantolás feltépné a sebeiket".