Nem izgatja magát a muszlim pletykákon Obama

Vágólapra másolva!
Mindig is terjeszttették róla, hogy muszlim vallású, de nem foglalkozik ilyen pletykákkal - mondta egy interjúban Barack Obama amerikai elnök. Obama ezzel egy korábbi felmérés eredményére reagált, amely szerint az amerikaiak közel ötöde muszlimnak hiszi őt.
Vágólapra másolva!

Nem teheti meg, hogy minden róla szóló pletyka eloszlatása miatt aggodalmaskodjon - közölte az NBC-nek adott vasárnapi interjújában Barack Obama amerikai elnök. Az elnököt arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy az amerikaiak közel ötöde muszlim vallásúnak gondolja. A PEW közvélemény-kutató augusztus elején ismertette kutatását, amely szerint az amerikaiak 18 százaléka vélte, hogy Obama muszlim, míg 34 százalékuk tudta, hogy keresztény vallású.

"Van egy félrevezető mechanizmus, egy hálózat, amely az új média korában folyamatosan üzemel... Akkor is volt vele dolgunk, amikor először indultam szenátusi székért, és akkor is, amikor az elnökségért indultam... Nem fogok túl sokat idegeskedni a különböző pletykákon" - mondta Obama, aki szerint, ha mindig ezekkel foglalkozna, akkor másra nem jutna ideje.

Az Obama vallásáról szóló pletykák régóta terjednek, de nagyobb erőre akkor kaptak, amikor egy a muszlim böjti hónapot lezáró vacsorán megvédte azt a kezdeményezést, hogy mecsetet építsenek New Yorkban, a 2001-ben lerombolt Világkereskedelmi Központ helyének közelében. Az interjúban megismételte akkori érvelését, miszerint nem egy bizonyos beruházás mellett állt ki, hanem az alkotmány mellett, amely kimondja a vallásszabadságot, és ennek alapján joga van a muszlimoknak is vallási központot építeni.