Elnapolta esküvőjét a Facebookon megfenyegetett francia miniszter

Vágólapra másolva!
Elnapolja esküvőjét a francia bevándorlási miniszter, miután közel 1000 Facebook-felhasználó kezdett szervezkedni a ceremónia megzavarására. A bevándorló romák kitoloncolásáért támadott miniszter közölte: nem akarja, hogy a családja szenvedje meg az ő politikai döntéseit.
Vágólapra másolva!

Megváltoztatta szeptember 16-ára tervezett esküvőjének dátumát Eric Besson francia bevándorlásügyi miniszter, miután százak fenyegették meg a Facebook közösségi oldalon. A miniszter ellen szervezkedő felhasználók csoportja azt tervezte, hogy "hatalmas pusztítást rendez" az esküvői ceremónián: a csoporthoz vasárnap estig 940 ember csatlakozott - írja a Telegraph című brit napilap.

Az 52 éves miniszter egy 24 éves művészhallgatót vesz feleségül, miután elvált korábbi feleségétől. Közben azonban Franciaországban és világszerte is egyre többen támadják a részben hozzáköthető, egyre szigorúbb francia bevándorlási politika miatt, amely miatt az elmúlt hetekben több ezer romát utasítottak ki az országból. A francia kormány több szigorítást hozott a bevándorlók ellen, így például törvényt alkotott arról, hogy megvonhatják az állampolgárságot a rendőrökre támadó bevándorlóktól.

Bessona France 5 televízióban közölte: "Egy kínai nagyfalnak kellene állnia a közügyek és a magánügyek között, de ezt a falat áttörték" Hozzátette: nem akarja, hogy a gyerekei, új menyasszonya vagy korábbi felesége szenvedjen az ő politikai döntéseiért, ezért változtatta meg az esküvő napját.

A miniszter esküvője elleni internetes szervezkedést szombaton több tízezres tömegdemonstrációk előzték meg országszerte, ahol a tüntetők szintén a bevándorlók elleni intézkedések szigorítása ellen emelték fel a hangjukat. Napokon belül pedig újabb tüntetésekre és országos sztrájkra készülnek a francia szakszervezetek, akik mintegy 2 millió résztvevőt várnak a Nicolas Sarkozy elnök nyugdíjreform-tervei elleni tiltakozásokra.