Megharapott egy rendőrt egy feldühödött portugál városvezető

Vágólapra másolva!
Megharapott egy rendőrt egy polgármester-helyettes Lisszabon egyik külvárosában, mert felbőszült azon, hogy a rendőr nem beszélt vele elég tisztelettel, miközben egy büntetésről vitáztak.
Vágólapra másolva!

Beleharapott egy rendőr karjába egy portugál városvezető Lisszabon egyik külvárosában - írja a Telegraph. Esequiel Lino, az Oeiras nevű külváros polgármester-helyettese azért ment el a rendőrségre, hogy panaszt tegyen, amiért a rendőrök elvontatták a lánya autóját. "Verbálisan rárontott a rendőrökre, az asztalt verte, és hiába figyelmeztették többször, nem hagyta abba" - mondta a rendőrség szóvivője. "Egész odáig ment, hogy megharapott egy rendőrt a karján, mire őrizetbe vettük" - tette hozzá a szóvivő.

A sérült rendőrt kórházba kellett szállítani. Az egyik helyi lap rendőrségi informátora szerint a 64 éves polgármester-helyettes azon dühödött fel ennyire, hogy a rendőr nem a tisztelettudó "uram" kifejezést használta, amikor arra kérte, hogy hagyja abba az üvöltözést, hanem egy közvetlenebb, tegező formát használt. Az esetet közreadó Telegraph megjegyzi, hogy Lino hivatali munkájához hozzátartozik a helyi rendőrséggel való kapcsolattartás is.