Kampusch milliókkal támogatja Fritzl lányát

Vágólapra másolva!
Hét millió forinttal támogatja Natascha Kampusch Elizabeth Fritzlt, akit több mint 20 éven át tartotta fogságban édesapja. Kampusch azt mondta, azonosulni tudott honfitársával, emiatt támogatja Fritzlt.
Vágólapra másolva!

Natascha Kampusch 25 ezer euróval (7 millió forinttal) támogatja Elizabeth Fritzlt, akit 24 éven keresztül tartotta rabságban és molesztálta szexuálisan édesapja, Josef Fritzl. A 22 éves osztrák lány, akit 10 éves korában raboltak el iskolába menet, és 8 éven át raboskodott egy bécsi férfi házában együttérzése miatt küldi a pénzt Fritzlnek.

Kampusch azt mondta, a médiában követte nyomon, amikor Fritzlt két gyermekével együtt kiszabadították rabságából, és teljesen azonosulni tudott a hozzá hasonló sorsú lánnyal. "Elizabeth apja egy szörnyeteg. Szerettem volna találkozni Elizabeth-tel, de most olyan komolyan óvják, hogy erre nincs esélyem. Emiatt utalok neki abból a pénzből, amit a jóakaróim gyűjtöttek össze nekem" - mondta Kampusch. Az amstetteni rémként emlegetett Josef Fritzlt életfogytiglani börtönbűntetésre ítélték.

Kampusch könyvet írt fogságának szörnyűségeiről, "3096 nap" címmel. A szeptemberben megjelenő visszaemlékezéseiben válogatott kínzásokról, szolgasorról és egy bomlott elméjű emberrablóról ír az osztrák lány. A könyvből előzetesen megjelent részletekben arról is ír, milyen kötődés alakult ki közte és az azóta öngyilkosságot elkövető elrablója között.