Bíróság elé állítják a macskát kukába dobó brit nőt

Vágólapra másolva!
Az állatvédők szerint fölösleges szenvedést okozott, ezért állatkínzás miatt kell bíróság elé állnia a brit nőnek, aki még augusztusban kikába dobott egy macskát. Az internetre került videofelvétel miatt asszony korábban életveszélyes fenyegetéseket is kapott.
Vágólapra másolva!

Állatkínzással vádolják azt a brit nőt, aki idén augusztusban nemzetközi felháborodást okozott azzal, hogy szemeteskukába dobott egy macskát. A brit állatvédelmi liga (RSPCA) szerint a 45 éves asszony szükségtelen szenvedést okozott az állatnak, illetve nem biztosította számára a megfelelő környezetet. Ez Nagy-Britanniában egy 2006-os törvény szerint bűncselekménynek számít. Az első tárgyalás október 16-án lesz Coventry városi bíróságon.

Az állat gazdái videóra vették az esetet, a felvételt pedig feltöltötték az internetre. A felvétel alapján a Coventry városában élő, bankban dolgozó nő több életveszélyes fenyegetést is kapott a Facebook közösségi oldalon. A nő lépéseit fotósok, riporterek és tévéstábok is követték, akik tábort vertek otthonánál, mielőtt bocsánatot kért.

A Sun című brit bulvárlap szerint az asszony korábban kevésbé volt bűnbánó. "Nem értem, miért izgat fel ez a dolog mindenkit annyira. Ez csak egy macska" - nyilatkozta a nő a lap szerint. "Nem tudom, mi ütött belém, de hirtelen az jutott eszembe, hogy vicces lenne beletenni a kukába, ami ott volt mellettem. Azt gondoltam, hogy majd csak kikászálódik valahogy" - idézte a nőt a lap.