Elszabadult fegyveressel riogatták egy New York-i toronyház dolgozóit

Vágólapra másolva!
Emailben figyelmeztették egy New York-i irodaház dolgozóit arra, hogy fegyveres támadó szabadult el az épületben. Mint kiderült, téves riasztás történt, de a dolgozók egy része nem várta meg a helyesbítő levelet, és menekülni kezdett.
Vágólapra másolva!

Téves riasztással ijesztett rá az irodai dolgozókra egy New York-i toronyház biztonsági személyzete, amikor emailt küldött körbe azzal a figyelmeztetéssel, hogy egy fegyveres garázdálkodik az épületben. Az üzenet arra szólította fel a dolgozókat, hogy keressnek fedezéket zárható ajtók mögött, vagy hasaljanak a földre, és maradjanak csendben. Mint kiderült, téves riasztásról volt szó, erről azonban sokan csak késve értesültek - írja a New York Times.

A felhőkarcoló épületmenedzsere, James Shanahana New York Postnak azt mondta, hogy a biztonságiak hibáztak, mert egy riasztási gyakorlatra szántüzenetet postáztak ki az épület minden dolgozójának. Néhány perccel később egy másik emailt is körbeküldtek ugyan, amelyben elnézést kértek a hibáért, de sok dolgozó addigra már elbarikádozta magát, vagy értesítette a rendőrséget.

Az épület, amelyben a téves riasztás történt, többek között médiacégeknek ad otthont. A New York Times szerint ebben az épületben van többek között a Reader's Digest, a Conde Nast és az Economist szerkesztősége is.